Показ дописів із міткою літературно-мистецькі заходи. Показати всі дописи
Показ дописів із міткою літературно-мистецькі заходи. Показати всі дописи

четвер, 8 лютого 2024 р.

Про чумаків і чумацтво весело та пізнавально



Надзвичайним попитом серед дитячої аудиторії користується інтерактивний захід «Як чумаки по сіль їздили» від співробітників Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олесі Васецької та Марини Тригуб.






середу, 31 січня 2024 р.

Інтерактивний захід «Як чумаки по сіль їздили»


П'ятикласники Наукового ліцею № 3 відвідали  інтерактивний захід «Як чумаки по сіль їздили». Його в обласній бібліотеці провели співробітники Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олеся Васецька та Марина Тригуб.
Давно зник промисел чумакування, проте пам’ять про українських чумаків живе!





четвер, 4 січня 2024 р.

Святковий концерт Театру народної творчості «Берегиня»

                          У відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені  І.П. Котляревського зібралися палкі шанувальники Театру народної творчості «Берегиня» Територіального центру соціального обслуговування виконкому Київської районної в м. Полтаві ради, який по праву належить до найкращих колективів міста.



суботу, 23 грудня 2023 р.

В очікуванні Різдва: святкова фестивальна імпреза


Приємна мистецька подія відбулася 23 грудня 2023 року у відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського.

четвер, 23 листопада 2023 р.

Віртуальна екскурсія «Архітектурна спадщина Львова»


Під час віртуальної лекції-екскурсії «Архітектурна спадщина Львова» Леонід Олегович Колєсніков розповідав про історію стилів в архітектурі на основі яскравих зразків львівської спадщини.
Присутні дізналися про такі архітектурні шедеври, як храм святого Миколая (приклад романського стилю, ймовірно збудований між 1264 і 1340 роками); костел святих Петра і Павла – першу пам'ятку барокової архітектури у Львові; Латинський катедральний собор, у якому гармонійно поєднані риси готики, ренесансу й бароко; вежу Корнякта – дзвіницю Успенської церкви, яку звели в епоху ренесансу у XVI столітті; Домініканський собор – величну архітектурну пам’ятку пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням та інші.





четвер, 26 жовтня 2023 р.

Віртуальна мандрівка Львівщиною з Леонідом Колєсніковим



26 жовтня 2023 року у відділі мистецтв обласної бібліотеки успішно відбулась чергова віртуальна мандрівка. 
Цього разу в центрі уваги була Львівщина – колоритний край, що завжди приваблює туристів багатою історико-культурною спадщиною й унікальною природою. 
Своїми враженнями від мандрівок поділився Леонід Колєсніков. 




четвер, 19 жовтня 2023 р.

Лекція Олега Лебединського «Про ненаписані книжки»

19 жовтня наші читачі прослухали лекцію краєзнавця Олега Лебединського  «Про ненаписані книжки».

Мовилося про ті, які необхідно написати з історії та сьогодення Полтави.

понеділок, 18 вересня 2023 р.

Зігріємо гумором серця

Гумор – це життєве кредо  оптиміста, а оптимізм завжди був, є і буде тією рушійною силою, яка тримає світ. Ми виживаємо в цьому бурхливому світі завдяки вмінню сприймати його через призму сміху. 
З цією думкою погодились ті, хто зібрався 17 вересня у відділі мистецтв на вечір до Дня міста. 



четвер, 27 липня 2023 р.

Український модерн. Полтавський осередок. Земські школи Сластіона


Цікаві і нестандартні лекції краєзнавця Олега Лебединського, присвячені мандрівкам, історії Полтави, завжди очікувані. Аудиторію приваблюють його особистість, досвід, знання.

«Український модерн. Полтавський осередок. Земські школи Сластіона» – такою була тема зустрічі з Олегом Валентиновичем 27 липня 2023 року.






середу, 5 липня 2023 р.

Фестивальна імпреза «Літні тони-2023»



Фестивальна імпреза «Літні тони» – варіація щорічного традиційного фестивалю-конкурсу мистецьких імпрез для талановитої молоді.
Подія відбулася в рамках проєкту «Музичні обрії Полтави і Полтавщини» у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського спільно з ГО «Молодіжний музичний театр «ПарМіКо», ПОО Національної спілки композиторів України за підтримки Департаменту культури Полтавської військової адміністрації.
Виховання високих естетичних ідеалів у дітей та молоді, популяризація композиторської, інструментальної, вокальної, акторської, образотворчої майстерності – основні завдання проведеного дійства, які вдалося втілити в життя.
Цьогоріч подія об’єднала учасників різних поколінь, які продемонстрували свій творчий потенціал.